//

Завтра розпочнуться духовні вправи для Папи та Римської Курії

Час Великого Посту – це час приготування до Пасхи, до того, щоб якомога краще приготуватися до прийняття головного таїнства нашого відкуплення. Роздумуючи над Христовими страстями та смертю, християнин покликаний уподібнюватися до Спасителя, Який умер за нас, бути уважним до спонук Святого Духа, Який перемінює наше життя та вчитися дедалі рішучіше узгоджувати своє життя з Божою волею. Чотиридесятниця – це також нагода перевірити своє серце, звільнити його від пороків та відкритися на Божу любов.

 

Щоб здійснити ці кроки, людина потребує часу, присвяченого виключно на спілкування з Богом та на призадуму над своїм життям. Щоб допомогти їй у цьому, Церква рекомендує спасенну практику реколекцій чи духовних вправ – періоду інтенсивнішої молитви, роздумування над Божим словом і внутрішньої та зовнішньої тиші.

 

Як і щороку, на початку Великого Посту, у Ватикані відбудеться такий період застанови й молитви. Отож, протягом наступного тижня Римський Архиєрей Бенедикт XVI не проводитиме ніяких офіційних зустрічей, як також щотижневої загальної аудієнції у середу, 29 лютого. Реколекції для Папи та Римської Курії, які розпочнуться 26 лютого ввечері та триватимуть до суботи, 3 березня, проповідуватиме кардинал Лорен Монсеґво Пасінья, Архиєпископ Кіншаси, столиці Демократичної Республіки Конго – країни в центральній Африці. Тема духовних вправ «Спільність християнина з Богом» – натхнена словами з Першого Послання святого апостола Івана «А наша спільність – з Отцем і з його Сином Ісусом Христом» (1 Ів 1,3).

 

Втретє реколекції для Святішого Отця та Римської Курії проповідуватиме ієрарх з Африки. Перед кардиналом Монсеґво у Ватикані з такою місією проповідували 1984 року ангольський кардинал Александре до Насіменто, Архиєпископ Любанго, та 2009 року уродженець Нігерії кардинал Френсіс Арінзе, вислужений Префект Конгрегації в справах Божественного культу та дисципліни Святих Тайн.

 

Джерело: Радіо Ватикан