//

Завтра Папа відправиться у чергову пастирську подорож

Цієї неділі Папа Бенедикт XVI здійснить чергову пастирську поїздку по Італії - в калабрійске місто Ламеція-Терме. Це невелике місто - 71 тисяча мешканців – розташоване на відстані 38 кілометрів від адміністративного центру області Катандзаро. Місто побудоване в 1968 році, а його назва походить від річки «Амато», яку колись називали «Ламато».


Незважаючи на свою «молодість», Ламеція-Терме є важливим залізничним вузлом і містить сучасний міжнародний аеропорт. І не тільки: історія цієї місцевості починається від первісної епохи. До періоду між 1200 і 500 роками до Р. Х. знаходяться важливі свідчення грецьких авторів про Ламеція, хоча археологічних свідчень поки що небагато.


У грецьку епоху група поселенців з Кротоні заснувала тут місто Терін, застосовуючи всі аристократичні структури батьківщини, завдяки чому воно відразу ж почало економічно процвітати, про що свідчать монети тієї епохи.


Місто зруйноване під час другої Пунічної війни, після чого вже не було відновлене. Але в сільській місцевості як і раніше будувалися будинки і проходили важливі торгівельні шляхи. У візантійську епоху виникла нова міська структура, яка отримала назву Нікастро. З тих пір тут розташовувалися численні послідовники статуту Св. Василя. Після нормандського завоювання тут поширилися і монастирі західного уставу, один з яких - абатство Св. Бенедикта.


У ході своєї поїздки Папа Бенедикт XVI відвідає також місто Серра-Сан-Бруно, де знаходиться знаменитий картузіанскій монастир св. Бруно.


Св. Бруно народився в 11 столітті в Кельні, де був каноніком церкви Св. Куніберта. Після різних перипетій, ставшижертвою переслідувань, Бруно подається в заснований ним  монастир, недалеко від сьогоднішнього Гренобля. А Серра-Сан-Бруно стає першим картузіанскім монастирем в Італії. Прославлення святого Бруно закріплено постановою Папи Льва Х в 1514 році, а його почитання Вселенською Церквою  розширено Папою Григорієм XV в 1623 році.

 

За матеріалами Радио Ватикана