//

Завтра – день молитви за Церкву в Китаї

Всесвітній День Молитви за Католицьку Церкву в Китаї, який відзначається завтра - 24 травня цього року, є великою «потіхою» для все ще переслідуваних спільнот вірних у цій великій країні. Про це в розмові з французьким часописом „Eglises d’Asie” єпископ емерит Гонконгу кардинал Джозеф Зен Зе-Куїн.

 

Єрарх підкреслив, що цей День, який відзначається з ініціативи Бенедикта XVI, є виразом його турботи і «занепокоєння» ситуацією Церкви у Китаї. Папський заклик свідчить про те, що він вірить у силу молитви – вважає кардинал.

 


Сьогоднішню ситуацію Католицької Церкви у Китаї кардинал Зен Зе-Куїн охарактеризував наступним чином: уряд використовує щоразу грізніші способи, бо не обмежується лише погрозами, але спокушає людей. Влада не хоче робити з них мучеників, а хоче, щоб вони зреклися віри. Уряд має засоби для спрокушування людей добрих, застрашених чи слабких, і це не лише гроші, але і престиж, вигідне суспільне положення.

 


Кардинал зауважив, що для китайських християн свідомість того, що за них в цей день молиться вся Вселенська Церква, «є чимось надзвичайно важливим» і потужною потіхою.

 

За матеріалами: wiara.pl