//

Завершився візит Блаженнішого Святослава до Греції

Кульмінацією пастирського візиту Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до Афін стала Божественна Літургія для української громади Святого Миколая, що діє при катедральному соборі Пресвятої Тройці. Із Блаженнішим Святославом співслужили: Апостольський нунцій у Греції, архиєпископ Едвард Адамс, архиєпископ Афінський Миколай, владика Димитрій та владика Ярослав Приріз, - повідомила с. Моніка.

 

У проповіді Предстоятель УГКЦ говорив про недільне Євангеліє, яке описувало зустріч воскреслого Господа з апостолом Томою. «Подібно і ми, приступаючи до таїнства Євхаристії, торкаємося і приймаємо Христа, зраненого  і воскреслого, який огортає нас своїм милосердям і любов’ю», - сказав Блаженніший Святослав.

 

У Літургії взяв участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Грецькій Республіці Володимир Шкуров з дружиною.

 

Увечері, на подвір’ї собору, відбувся концерт, присвячений до 15-річчю української громади  та до Дня матері.

 

Слід відзначити, що у рамках візиту до Греції Блаженніший Святослав провів важливі зустрічі: із архиєпископом Афін Миколаєм (ієрархи обговорили різні можливості служіння вірним УГКЦ) та з Надзвичайним і Повноважним послом України в Грецькій Республіці Володимиром Шкуровим у приміщенні Посольства України в Грецькій Республіці.

 

Департамент інформації УГКЦ