//

Завершився весняний курс лекцій у Школі духовності та євангелізації

«Розпізнавання знаків Божого Провидіння в сучасному світі», саме такою темою завершився курс лекцій про Святі Тайни у школі Духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії 25-27 травня. Після глибокого осмислення теоретичних знань про значення Святих Тайн у житті християнина, здобутих за півроку щомісячних занять, слухачі школи мали можливість усвідомити практичний аспект Таїнств Церкви у повсякденному житті сучасного християнина.

 

«Адже розпізнавання знаків Божого Провидіння є можливе для християнина лише у світлі Святих Тайн і Святого Письма» наголосив о-др. Любомир Ржиський, зауваживши, що «християни дивляться на світ іншими очима і намагаються в сучасному світі відчитати знаки Божого Провидіння. Тому ми повинні глибоко усвідомити нашу тотожність. Християни це не ті, які охрещені і святкують певні свята, чи заховують християнські традиції, а ті, що живуть Таїнствами і ними освячуються. Той хто не живе Таїнствами Церкви сам себе вилучає із церковної спільноти».

 

Духовному зростанню слухачів Школи Духовності та євангелізації сприяє молитовна атмосфера у монастирі св. Альфонса, отців-редемтористів (ЧНІ), а також відкритість і готовність до вирішення будь яких потреб учасників школи з боку священиків та братів.

 

Про святого Альфонса, засновника редемтористського згромадження та його святих послідовників розповів брат Тарас. У монастирській каплиці зберігаються мощі блаженного Миколая Чернецького. Про подвиг його життя та служіння, ми почули під час екскурсії музеєм в якому зберігаються особисті речі та книжки блаженного Миколая Чернецького, які вдалося зібрати отцям редемтористам.

 

З усвідомленням, що «кайрос» це час сприятливий, і найсприятливіший час є той у якому ми живемо! Тому треба жити активно, беручи участь у Святій Літургії, бо в ній відбувається особиста та колективна зустріч з Ісусом Христом, учасники школи Духовності та євангелізації попрощались до вересня.

 

14-16 вересня продовження занять у школі Духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії.

 

Віра Ценглевич,

голова Комісії з питань євангелізації Львівської Архиєпархії