//

Завершилося 53-є Міжнародне військове паломництво до Люрду

Офіційна церемонія у Люрді розпочалася 20 травня урочистим відкриттям паломництва у підземній церкві Пія Х, що вміщає близько 15 тисяч осіб. Ввечері на відкритті відбулося урочисте винесення прапорів країн-учасниць, яких налічується близько сорока,та щороку їх кількість збільшується. Учасники паломництва взяли участь у спільній молитві, у якій взяли участь як римо-католицькі, так і греко-католицькі священики та єпископ.

 

Курсанти Львівської академії сухопутних військ МВС України, якими опікується о. Андрій Хомишин, протягом трьох днів перебували у наметовому містечку разом з однолітками з інших країн-учасниць паломництва та мали можливість ближче познайомитися з їх національними військовими традиціями.

 

На другий день військовослужбовці взяли участь у ході зі Святими Тайнами на чолі з військовими єпископами країн-учасниць паломництва.

 

Вввечері учасники пройшли містом з запаленими свічками, взявши участь у Марійській ході. Одним з пунктів програми стало покладання квітів до меморіалу військовослужбовцям, що загинули у Другій світовій війні.

 

Кожного року особливістю рекреаційної частини паломництва є обмін між військовослужбовцями різних країн символікою, нашивками, значками та іншими предметами військового побуту. Усі паломники та гості мають можливість ввечері після офіційної програми розважитись під звуки колоритних оркестрів, котрі просто на вулицях міста звучать для перехожих: від ірландців і німців до хорватів та словаків.

 

Під час паломництва військовослужбовці, їхні сім’ї та всі охочі могли прийняти купіль в цілющому джерелі, помолитися у власному наміренні та поставити свічку. Усі пожертви спрямовані на підтримку шпиталю в Люрді.

 

Сьогодні 53-є Міжнародне військове паломництво, що проходило під девізом «Об’єднані Господом та єдиною молитвою», завершилося. День розпочався з Літургії, а по обіді відбулочся урочисте закриття паломництва. Країни-учасниці пройшли маршем з прапорами своєї держави, а військові оркестри Франції, Італії та інших європейських країн збагатили захід яскравим виходом.

 

 

Після участі у Міжнародному військовому паломництві у Люрді українська делегація відвідає Рим та відбуде аудієнцію в Папи Римського Бенедикта XVI.

 

Прес-служба Департаменту капеланства