//

Завершилися великопосні реколекції для родин мігрантів та паломників пішої прощі «Самбір-Зарваниця»

Вдруге Пасторально-місійний відділ УГКЦ організовує духовну віднову для родин мігрантів та паломницької спільноти у монастирі згромадження сестер Пресвятої Родини села Гошева. Реколекції проходили з 15 по 18 березня.

 

Духовні науки провадив сотрудник храму Вознесіння Христового смт. Брошнева-Осади, о. Володимир Майка. Актуальні питання, які часто турбують кожного – «Чому я вірю в Бога?», «Для чого Бог створив світ?», «Чому Ісус є Авторитетом життя людини?», «Чи насправді Христос воскрес?», «Забобони, ворожіння...», «Чи є доля в людини?», «Молитва», «Піст», «Сповідь» – були темами для роздумів, оперті на прикладах зі Святого Письма, історіях людей сьогодення, зокрема Божих чуд на парохії реколектанта, – повідомляє Христина Лешега, учасниця реколекцій.

 

Присутні мали змогу помолитись про заступництво покійної засновниці згромадження сестер Пресвятої Родини, преподобної сестри Терези-Теклі Юзефів, тіло якої було перенесено та перепоховано в Гошеві, в крипті монастиря. Сестри-монахині поділились з учасниками відео-історією свого згромадження, яке минулого року звершувало своє століття.

 

Приємною несподіванкою на прощання став ансамбль духовної пісні «Небесний Єрусалим» храму Святого Вознесіння Господнього смт. Брошнів-Осада, який завітав у гості.

 

Більше на сайті: http://palomnyk.at.ua/

 

Учасники реколекцій поділилися своїми враженнями:

Зоряна, м. Дрогобич
Під час перебування на реколекціях моя душа, мов замулена криниця, пласт за пластом очистилася і по вінця наповнилася Божою енергією. А під час концерту духовних пісень, який, на завершення реколекцій, нам організували парохіяни з м. Брошнів-Осада, я відчула «клаптик раю на землі»...


Ярослав, м. Самбір
У своєму житті я до кінця не міг зрозуміти значення, трактування посту. З наук о. Володимира я пізнав, що піст – це не тільки обмеження в їжі. А це творення добрих вчинків милосердя до ближнього, молитва за всіх. А для того, щоби наші молитви були скоріше вислухані, потрібно їх підсилити постом, дарувати Богові те, що для тебе найприємніше, потрібно віддатися повністю на Його волю.

Світлана, м. Дрогобич
Дуже багато почерпнула з цих наук: зрозуміла, як правильно молитися, постити, що силу молитви підсилює піст і милостиня. Людина, яка постить, повинна бути весела, а не пригнічена, і цим вона славить Господа і віддає дороге і цінне для себе Богові.

Світлана
На реколекціях у мене змінилось ставлення і погляд на ближнього, розуміння того, що Христос на хресті для нас, людей, як громовідвід від гріха, що Причастя очищає і просвічує мене від душевного болю і блуду. Я дуже дякую Богові за те, що Він послав мені духовного вчителя, о. Володимира.

Світлана, с. Лімна
Дав мені Господь можливість бути на реколекціях в Гошеві вже вдруге. Реколекційні науки, монастир, молитви, сповідь і Євхаристія, пісні, спокій і мир, щирі усмішки тих, які поруч тебе – це затишок нашої душі. Тут відчувається Божа благодать. Чи може бути ще краще?! Щиро дякую отцям, сестрам монастиря Пресвятої Родини та організаторам.

Ольга, м. Дрогобич
Отець Володимир відкрив нам роль Бога в нашому житті, розуміння того, для чого ми живемо, як Бог відкриває Себе через Біблію, розповів про значення молитви і посту, сповіді. Я відкрила Богові своє серце, яке було наповнене самотністю, тривогою, почуттям вини. Коли віддала ці негативні почуття Йому, мені стало легше. Повертаюсь додому з легкістю, любов'ю і добром. Стараюсь пустити Бога в серце, щоб Він допоміг боротись з самотністю, тривогою і злом.

Орися, м. Дрогобич
Я відчула присутність і любов Божу, зрозуміла, що Він хоче і як я повинна дякувати Йому. «Слово має велику силу, слово має зміст і інформацію. Нехай жодне гниле слово не виходить з твоїх уст» (з реколекційних нотаток).

 

повідомила Іванна Рижан