//

Завершилися реколекції для священиків у Зарваниці

Подячною Святою Літургією завершилися останні у цьому році реколекції для священиків Тернопільсько-Зборівської єпархії. У днях духовної віднови, що проходили у Марійському духовному центрі Зарваниця з 22 по 24 вересня, взяли участь понад 45 священнослужителів. Душпастирі слухали духовні науки ієромонаха Єзекії, магістра новиків із монастиря францишканців у Тернополі. Владика Василій Семенюк привітав учасників у другий день наук та уділив кожному благословення.

 

Отець-реколектант зробив акцент на священичому покликанні та підкреслив важливість жертовного душпастирського служіння людям. Проповідник розповів про особистий шлях навернення до Бога та на прикладі особистого досвіду виокремив ключові ознаки правдивого душпастиря.

 

Окрім слухання наук священики молилися повне церковне правило, Хресну дорогу, Акафіст до Пресвятої Богородиці, а також взяли участь у молитовному розважанні над Святим Письмом та обговоренні у групах.

 

Реколекції для душпастирів проводяться щорічно. Для того, щоб близько 280 священиків єпархії могли духовно відновитися раз у рік, їх поділяють на декілька турів. Єпископ Василій Семенюк запрошує голосити науки досвідчених душпастирів, провідників монаших згромаджень.

 

Джерело: www.tze.org.ua