//

Завершилася проща працівників Державної пенітенціарної служби

13-14 серпня цього року працівники Державної пенітенціарної служби у Чернігівській області здійснили прощу до Святоуспенської Унівської Лаври, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері. Духовний провід протягом всієї прощі сповнювали капелани о. Віталій Котик та о. Роман Пушка.

 

Після довгої дороги з Чернігова до Львова прочани відвідали Львівську Духовну Семінарію Святого Духа. Пізніше розпочалося відвідування святинь у центральній частині міста, а саме: Катедральний Собор св. Юрія, св. Ольги і Єлизавети, архистратига Михаїла, храм Пресвятої Євхаристії (Домініканський Собор), Успення Пресвятої Богородиці, комплекс храму Андрія Первозванного, Вірменський Собор, а також ознайомилися з історичним та культурним центром міста Лева. Після цього вирушили у монастир св. Альфонса ЧНІ, де відбувся молебень та посвячення хоругви. Одразу по цьому вирушили до Унівської Лаври, де разом із монахами студійського уставу молилися вечірню, а також мали змогу оглянути монастир. Багато хто з паломників придбав собі іконки, духовні книжки та інші релігійні речі, а від так відправилися на нічліг у семінарію.

 

14 серпня відбулася Божествена Літургія, на якій прочани молилися разом з семінаристами. Після молитви о. Віталій Котик вручив усім пам'ятки, які засвідчували участь у паломництві. "Сподіваємось, що ця проща до Святоуспенської Унівської Лаври в особливий спосіб допомогла пізнати Бога. Надіємось на подальше ознайомлення з духовною та історичною спадщиною українського народу", -  сказав о. Віталій.


"Людина завжди поспішає, намагається встигнути все зробити, якомога більше побачити, і в цій суєті важко поставити Бога на перше місце. Для кращого пережиття зустрічі з Богом з давніх-давен християни ходили у прощі, паломництва. В яких, через певні фізичні труднощі та щиру молитву,намагалися переосмислити своє життя, " - поділився капелан Прилуцької колонії для неповнолітніх о. Роман Пушка.

 

Джерело: prison-pastoral.blogspot.com