//

Завершилася друга зустріч у Школі духовності та євангелізації

Протягом трьох днів слухачі Школи духовності та євангелізації  Львівської Архиєпархії мали нагоду відкласти свої щоденні обов"язки та  клопоти і полинути у безмежний простір духовних наук, які провадив  ієромонах студійськогот уставу Йона Максім.

 

Тема лекцій:"Життя з Богом - початок духовного життя. Таїнства християнського життя - співдія Бога і людини", надзвиайно актуальна для сучасної секуляризованої людини, яка через брак спілкування з Богом потрапляє у найрізноманітніші кризові ситуації. Адже, Господь створив людину на свій образ і на свою подобу. Людина є вінцем і славою Божого творіння і покликана до спілкування з Творцем, а також і з собі подібними, тобто іншими людьми.
Створена у повноті та гармонії людина покликана бути щасливою. Але через гріхопадіння людина відходить від первозданної благодаті. Щоб повернути людині втрачену повноту, Бог Отець посилає у світ свого Сина, щоб він відкупив людський рід та привів до першопочаткової гармонії. Отож, духовний стан людини залежить від її співпраці з Творцем. Протягом цілого нашого життя ми прямуємо дорогою спасіння, вільні у своєму виборі, або наближуючись, або віддаляючись від всеохоплюючої Божої любові. Але пам"ятаймо, як далеко б ми не відійшли від Бога, Він, як люблячий батько, завжди перший виходить нам назустріч, підсумував о. Йона.

 

Усі бажаючі мали нагоду вирішити свої духовні потреби в індивідуальній духовній бесіді з о. Йоною, та у Святій Тайні Сповіді.

 

А ще слухачі школи молились разом згідно уставу монастиря отців Редемптористів (ЧНІ), які радо прийняли учасників школи до Духовного Центру своєї обителі, який знаходиться на вулиці  Замарстинівській, 225.

 

Наступне заняття у школі відбудеться 24-26 лютого. Тема зустрічі: «Християнин – хто він? Таїнства християнського втаємничення: Хрещення. Миропомазання. Євхаристія». - о. Роман Тереховський.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua

Детальна програма занять