//

Завершилась триденна піша проща зі Львова до Жужелян

Триденна піша проща зі Львова до Жужелян, на Сокальщині, завершилася у неділю, 14 серпня, спільною Святою Літургією, яку, на доручення єпископа Сокальсько- Жовківського Михаїла Колтуна, очолив о. Ярослав Малиш у співслужіння численних священиків Сокальсько- Жовківської Єпархії. У своїй проповіді о. Ярослав наголосив на вартість богопосвяченого життя, яке вибрала Блаженні Йосафата Гордашевська, співзасновниця  Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. «Свій монаший подвиг Блаженна розпочинала саме тут, у цьому селі Жужеляни, наголосив о. Ярослав, вона посвятила своє життя на службу Богові та своєму народові і не боялася труднощів, бо повірила Христові. Народ, який має богопосвячених осіб і священиків є благословенний Богом, тому і сьогодні, дорогі батьки, які так бажаєте щастя для своїх дітей, не жалійте їх для Бога і ви, дорога молоде, не бійтеся посвятити своє життя, коли почуєте Божий поклик».


Після Святої Літургії, Провінційна настоятелька сестер СНДМ, с. Надія Котур звернулася із словом подяки, насамперед до Господа, «який вклав у наше серце прагнення бути з Ним, шукати Його, іти до Нього. Цим шляхом, який пройшли наші прочани впродовж трьох днів, ми засвідчили, що справді хочемо бути з Богом та наслідувати наших святих попередників.


Сестра Йосафата Гордашевська, яка у цій церкві починала своє монаше життя, у молитві просила Господа, щоб допровадив її до Небесного Єрусалиму, і знаємо, що Ісус вислухав її прохання. Все наше життя це проща, дорога до неба!


Сьогодні, прославляємо Бога за всі Його дари і ласки, які ми отримали впродовж цих днів і за все своє життя і також просімо у Нього, щоб ніколи не бракувало у нашому народі тих, які посвячуються виключно на службу Богові.
Нехай Преподобна Йосафата, Преподобномучениця Тарсикія випрошують для Вас усіх і для тих, яких Ви принесли у своєму серці: рідних, друзів, знайомих, потрібні ласки.


Проща сьогодні завершується, але всім нам бажаю ніколи не зупинятися на дорозі до Бога, йти за Його голосом та не боятися віддати все задля Нього, навіть своє життя.


Особливо Дякую Вам, дорогі прочани, які пройшли нелегкий шлях, натерли мозолі, але сміливо довершили почату подорож, і вірю, що Господь щедро винагородить ваш труд та буде благословити ваші родини і наш народ так потрібними ласками.


Нехай дух Преподобної Йосафати, наших Блаженних і мучеників, надихає нас до доброго і праведного життя, щоб коли закінчиться наша життєва проща  ми могли зустрітися у Небесному Єрусалимі та разом прославляти Бога у Вічності».


Напередодні ввечері відбулися всенічні чування, які розпочиналися Вечірньою з Литією, похід зі свічками та панахида на могилі співзасновника Згромадження ССНДМ, Слуги Божого о. Кирила Селецького, молодіжна програма за участі духовних колективів зі Львова, Червонограду, Бережан.


Повідомили Сестри Служебниці