//

Завершення «Дня призадуми, діалогу та молитви за мир і справедливість у світі» в Асижі

Зустріч «Паломники істини, паломники миру» добігає до кінця. Обідня перекуска, на знак співучасті у стражданнях людей та народів, які позбавлені миру, була скромною і складалась з рису, салату та фруктів. Учасники «Дня призадуми, діалогу та молитви за мир і справедливість у світі» мали час на приватне зосередження в тиші та на особисту молитву в гостинниці для паломників, яка діє при францисканському монастирі, де для них були призначені окремі кімнати.

 

А в цей час молодь вирушила пішим процесійним походом від базиліки Святої Марії Ангельської до площі перед базилікою святого Франциска. Слід згадати, що місто Асиж розташоване на північно-західному схилі гори Субазіо, яка є частиною Апеннінських гір. Базиліка Святої Марії Ангельської розташована в підніжжі гори і до площі святого Франциска треба подолати кілька кілометрів шляху, який стрімко підіймається вгору.

 

Святішого Отця та членів делегацій, які мініавтобусами прибули на площу святого Франциска, вітав хор місцевої дієцезії та Отців Францисканців, а також молодіжні ансамблі.

 

Тут проходить заключний момент міжрелігійної зустрічі – урочисте відновлення зобов’язання дбати про мир. Після вступного слова кардинала Жан-Луї Торана, Президента Папської Ради міжрелігійного діалогу 14 представників різних віровизнань та невіруючих урочисто проголосять свої зобов’язання за мир. Як символічний знак урочистого зобов’язання дбати про мир, молодь вручить головам делегацій запалену лампадку миру і, на запрошення кардинала Курта Коха, Президента Папської Ради сприяння єдності християн, присутні обміняються знаком миру. На закінчення із подячним словом звернеться Святіший Отець Бенедикт ХVІ.

 

Потім Папа Бенедикт ХVІ та голови делегації ввійдуть до базиліки святого Франциска, щоб помолитись при його мощах. Назад до Риму вони вирушать поїздом, а завтра Святіший Отець у Ватикані прийме учасників міжрелігійної зустрічі «Паломники істини, паломники миру».

 

Джерело: Радіо Ватикан