//

Зацікавленість Золотими книгами тверезості стрімко зростає

У 2011 році Підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» започаткувала 75 Золотих книг тверезості. Завдяки їх поширенню, все більше християн зацікавлюються чеснотою тверезості. Так протягом 2011 року в книги було внесено 8033 присяги. І хоча певна кількість людей протягом року відновлює присягу (складає присягу в році більше ніж раз, продовжуючи термін її дії), стає очевидним відродження чесноти тверезості серед вірних УГКЦ. У 2010 році в книгах було зареєстровано 1122 присяги.

 

Як повідомив о. Андрій Логін, Підкомісія веде реєстр Золотих книг тверезості. Таким чином кожен бажаючий скласти присягу може дізнатися в якому найближчому храмі знаходиться така книга. Інформацію можна знайти на сайті підкомісії: http://www.sober-way-of-life.org.ua в рубриці «Книги тверезості».

 

Довідка: Золота книга тверезості призначена для складення присяги про відмову від споживання алкоголю на певний час або по життєво. Християнин, відмовляючись від спиртного, жертвує цю відмову в наміренні зцілення залежної від алкоголю особи (осіб). Таким чином віруюча людина здійснює акт милосердя щодо залежної особи, беручи на себе певні зусилля, змінюючи стиль власного життя, засвідчуючи перед Богом щиру турботу про порятунок ближнього.