//

Затримано сімох підозрюваних у вбивстві індійської сестри

Поліція індійського штату Джарханд затримала сімох осіб, підозрюваних у вбивстві сестри Вальси Джон. Сестру із Згромадження Сестер Милосердя Ісуса і Марії вбили у її домі 15 листопада.


За словами місцевого генерального інспектора, вбивство могли скоїти маоїсти разом з мешканцями села, в якому жила сестра. Вбивці могли бути зацікавленими у побудові гірничобудівних компаній на цій території, проти чого боролась сестра.


«Ми впевнені у надійності тих, хто веде розслідування, і прагнемо встановлення справедливості. Нам відомо, що покійна сестра відігравала вирішальну роль у конфлікті між племінними жителями та гірничою компанією Panem» - зазначив у коментарі для агенції Fides провінціал єзуїтів у цьому регіоні, о. Нірмал Рай. Єзуїти разом із сестрою проводили душпастирювання племінних жителів.


Окрім того, поліція заарештувала ще чотирьох осіб, одного з яких підозрюють у зґвалтуванні 7 листопада помічниці сестри Вальси. Агенція The Times of India інформує, що сестра Вальса повела 20-річну дівчину до поліції, щоб подати заяву у справі зґвалтування, але їх прохання відхилили. Пізніше вона зустріла заступника  комісара, котрий сказав їй прийти 15 листопада. Але до призначеної зустрічі сестру вбили. «Відповідального інспектора, котрий не прийняв заяву, було звільнено» - повідомив місцевий головний інспектор Арун Ораон.


Поліція розглядає чи існує зв’язок між вбивством сестри та зґвалтуванням її помічниці.


Певні мешканці села були ворожо насторожені по відношенні до сестри і хотіли витіснити її. 8 листопада вони заблокували дорогу до села, вимагаючи, щоб с. Вальса виїхала звідти. Після того, як втрутилась компанія Panem, дорогу звільнили. Поліція зараз допитує затриманих, щоб вияснити мотиви їх ворожості до сестри.