//

Засновник Згромадження Воплоченого Слова відвідав Україну

Майже тиждень тривав візит Засновника Згромадження Воплоченого Слова о. Карлоса Мігеля Буели, ВС до України.

 

Після Духовних Вправ, які він проповідував у Польщі для сестер Згромадження з України, отець відвідав більшість домів отців і сестер в Україні, зокрема всі чернечі доми отців і сестер, які знаходяться в Івано-Франківську та Бурштині.

 

У вівторок 15 березня отець відправив Службу Божу у Новіціатському домі Сестер у Крихівцях, а відтак відвідав Містечко Милосердя Св. Миколая, яким опікуються сестри Воплоченого Слова. Ввечері того самого дня відвідав монастирський комплекс у Бурштині, де є дві спільноти сестер – 4 контемплятивні сестри та 3 активні. До Бурштина отець повернувся ще в суботу 19 березня, де у парафіяльному храмі була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, в часі якої деякі сестри склали вічні, тобто досмертні обіти, а деякі – тимчасові.

 

В середу 16 березня, отець відвідав  храм свв. Кирила і Методія, який знаходиться у стадії будівництва, а відтак відправив Службу Божу у Чоловічому Монастирі у Крихівцях. Отці та брати новики мали хорошу нагоду спілкуватися з духовним батьком та Засновником  Чернечої Родини.

 

Також отець Карлос зустрівся з мирянами, зокрема з членами ІІІ Чину Згромадження Воплоченого Слова у Храмі Різдва Христового, а в наступні дні мав додаткові зустрічі з  монашими спільнотами отців і сестер.

 

Тішимося, що у нашому монастирі у Крихівцях, можемо приймати такого поважного гостя, нашого Духовного Батька, який завжди любив і підтримував Україну, а все почалося з того, що ще будучи семінаристом, він в Аргентині познайомився з Патріархом Йосифом Сліпим, який розказував багато про нашу батьківщину. Про це вже у минулому ми мали окреме інтерв’ю, яке бажаючі можуть перечитати (http://pkm.if.ua/?p=722&lang=ua).

 

о. Йосафат Бойко, ВС

 

Обіти Сестер у Бурштині

19 березня, в день коли Католицька Церква в особливіший спосіб вшановує пам’ять святого обручника Йосифа, а Згромадження сестер Служебниць Господа і Діви Марії з Матара відзначає двадцяту річницю заснування контемплятивних монастирів у світі, відбулося ряд важливих подій. Цього дня був вручений хрест з Матара одній з кандидаток Згромадження, склали перші свої обіти 6 сестер новичок та вічні обіти 5 сестер, які до смерті присвятили себе Богові у служінні даного Згромадження.


Урочистості проходили в місті Бурштин у храмі святого священномученика Йосафата. В цьому місті, до речі, уже понад рік діє контемплятивний монастир сестер служебниць Господа і Діви Марії з Матара, що став першим монастирем контемплятивного типу на теренах Іван-Франківської єпархії.


Благословити складення цих обітів прибули Преосвященні владики Володимир (Війтишин) та Софрон (Мудрий), що разом із отцями згромадження та запрошеними священиками, очолювали Архієрейську Божественну літургію. Та  найбільшою радістю для цілої нашої чернечої родини стало те, що на цьому святі був присутній і наш засновник о. Карлос Міґель Буела. Саме він особисто очолив обряд приймання вічних обітів. Також усі присутні удостоїлися почути від отця Буели пастирське слово про монаше покликання, про життя за євангельськими радами та про самітнє контемплятивне життя.


На закінчення Служби Божої отці та сестри Згромадження Воплоченого Слова, міський мер Бурштина та парох храму святого Йосафата висловили свою щиру подяку владикам та отцю засновнику за їх присутність та пастирське благословення.


Цікавим історичним моментом є і той факт, що Владики зупинилися у Бурштині, по дорозі на Синод Єпископів, який мав розпочатися для обирання Глави нашої Церкви.

Бр. Антоній Вацеба, ВС

 

Засновник відвідав парафіяльну спільноту

У неділю 20 березня, вже перед самим від’їздом до Італії, наш Засновник, о. Карлос Міґель Буела, ВС взяв участь у Святій Літургії на парафії Святих Кирила і Методія, яку очолив о. Йосафат Бойко, Настоятель парафії та магістр Новіціату. Співслужили о.Фернандо Браво, ВС, Настоятель Згромадження Отців в Україні та о. Хосе Ансальді, ВС, Секретар о. Карлоса.


Отець Карлос перебував в Україні з 14 по 20 березня. Але перед самим від’їздом вирішив потішити вірних парафії Святих Кирила і Методія своєю присутністю.


У своїй проповіді отець згадав, що слово «парафія» перекладається з гр. мови як збір вірних, група людей, що живуть разом і поблизу. «Парафія – це – збір людей під проводом пароха; – храм, де служиться Літургія; – жива клітина Єпархії», «Парафія – це Христос, який стає нашим сусідом» - сказав отець Карлос Буела, ВС.


Після Служби Божої отець Йосафат подякував отцю Карлосу за його присутність та пастирське слово, після чого від імені всіх отців і братів Івано-Франківської спільноти подарував ікону блаженних священномучеників Івано-Франківських – Симеона Лукача, Івана Слезюка та Григорія Хомишина (останній є покровителем Новіціату Чоловічого Монастиря Воплоченого Слова), а від парафіяльної спільноти отець-настоятель подарував акційні футболки та горнятка з написом «Парафія Свв. Кирила і Методія». Після слів привітань та многаліття, отець Карлос Буела окропив усіх вірних свяченою водою та побажав скорого завершення будівництва храму.


По закінченні Служби Божої отець Карлос Міґель Буела поїхав до Львова, звідки і відправиться до Італії.

Бр. Теодосій Савчук, ВС

 

Повідомив о.Йосафат Бойко, ВС
pkm.if.ua