//

Засідання Патріаршої молодіжної комісії відбулося в Яремчі

16-17 лютого, на запрошення Молодіжної комісії Коломийсько-Чернівецької єпархії, до монастиря сестер Святого Вікентія м. Яремче прибули Голови молодіжних комісій з усіх єпархій УГКЦ в Україні для спільного засідання.

 

Голова Патріаршої молодіжної комісії о. Ростислав Пендюк представив на обговорення ряд пропозицій для пожвавлення молодіжного життя на парафіях. Зокрема вирішено, до голова ПКуСМ на протязі березня відвідає всі єпархії, де зустрінеться з єпископами, духовенством та молоддю. Такі відвідини сприятимуть не тільки ознайомленню із сучасним станом молодіжного апостоляту Церкви, але і, сподіваємося, дадуть новий поштовх для реалізації концепції «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом».

 

Також запропоновано провести 24 березня у Львові молодіжну конференцію «Духовна формація та моральне виховання молоді», на якій визначити теми, ідеї чи акції, які би могли об’єднати всю молодь УГКЦ.

 

До участі у конференції будуть запрошені лідери молодіжних спільнот, голови та працівники комісій у справах молоді, люди відповідальні за молодіжне душпастирство, фахівці психологи, педагоги.

 

Отець Ростислав звернув увагу Голів ЄКуСМ на стан Молодіжних християнських організацій, рухів та спільнот, а також на молодіжне душпастирство на парафіяльному рівні.

 

Обговорено і питання проведення літнього Патріаршого молодіжного табору «Сарепта», літніх молодіжних таборів, стратегію праці молодіжної комісії до 2015 року та ряд інших важливих питань.

 

17 лютого голови комісій, користаючись нагодою, здійснили коротку екскурсію до с. Поляниця, де о. Богдан Скірчук представив працю катехично-молодіжного парафіяльного центру, а також на гірськолижний курорт «Буковель», де священики зі східних теренів України мали змогу помилуватися чудовими карпатськими краєвидами.

 

Автор: о. О. Селезінка, голова молодіжної комісії Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

Джерело: kolomyya.org