//

Зарваницю представили на Х конгресі Марійського Європейського Зв’язку

Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 18-21 вересня зібралися у Римі (Італія). Темою Х ювілейної зустрічі став ІІ Ватиканський собор та значення його постанов у житті католицької церкви. У ході 3-денної зустрічі учасники обговорили особливості кожного паломницького центру, ділилися пастирським досвідом, домовилися про співпрацю.

 

Головну конференцію очолив кардинал Антоніо Марія Вельйо (Antonio Maria Vegliò), президент Папської Ради з питань душпастирства емігрантів та подорожуючих. Архиєпископ виголосив доповідь на тему “Напрямки душпастирства паломників в динаміці ІІ Ватиканського собору”.

 

На ювілейну зустріч також прибули представники 5 найбільших світових Марійських духовних центрів із Бразилії (Апаресіда), Мексики (Ґваделупе), Руанди (Кібехо), В'єтнаму (Ла Ванк) та Індії (Вайланканні). Запрошені гості представили присутнім відеофільми про свої паломницькі місця.

 

Марійський духовний центр Зарваниця представили адміністратор о. Володимир Фірман та особистий делегат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Кир Василія Семенюка о. Андрій Романків. За словами останнього, наступна зустріч відбудеться у 2013 році в Марійському духовному центрі острова Мальта. Священик зокрема зазначив, що згідно попереднього розпорядку у 2016 році конгрес Марійського Європейського Зв’язку відбудеться у Зарваниці.

 

Джерело: www.tze.org.ua