//

Зарплата за працю в неділю в Ірландії

Проти скорочення заробітної платні за роботу в неділю виступив єпископат Католицької Церкви Ірландії. Місцева комісія Справедливість і Мир  конференції єпископів видала заяву на оборону неділі як святого дня, який має проживатись як час відпочинку, а для віруючих як час на зустріч з Богом.

 


Ірландський уряд представив проект урізання додаткових виплат за працю в неділю, як крок допомоги економіці і полегшення публічного сектора. Єпископи стверджують, що  в таких пропозиціях домінує економічна логіка, яка легковажить людський і родинний елемент.

 

 

 На думку церковної сторони такий крок є спробою перекинути кризові кошти на особи з меншими заробітками, які часто з біди змушені працювати в Господній День. Єпископи нагадують, що законодавство такого типу принесе Ірландії в подальшій перспективі значні соціальні втрати, оскільки неділя є єдиним днем, коли сім’ї можуть проводити разом час, поглиблюючи взаємні зв’язки, а працівники можуть належно відпочити.

 


Церква одночасно нагадує дослідження престижної європейської фірми, здійснене на замовлення Європейської Комісії, які довели, що працівники з нерегулярним графіком праці є менш ефективними. Також в тій групі більше стресованих людей і таких, які схильні брати лікарняні відпустки. Праця у вільні дні кінець-кінцем руйнує сімейне життя таких працівників.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie