//

Зараз ми переосмислюємо, що означає бути університетом у XXI столітті, – ректор УКУ в інтерв’ю «American Watch»

Сьогодні ми перебуваємо у процесі розробки стратегії для Українського католицького університету на період до 2020 року: відкриваємо багато нових програм, зокрема, у сфері соціальних наук, психології, соціології, розглядаємо можливість відкриття школи ІТ.

 

Про це під час візиту до Торонто (США) ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк розповів у інтерв’ю американському інтернет-виданню «American Watch», яке аналізує політичну, економічну та культурну ситуацію в Україні. Він також говорив про розвиток УКУ та ділився власним баченням майбутнього Університету.

 

«Ми сподіваємося на збільшення студентів у наступному десятилітті, однак дотримуємося переконання, що мале – завжди прекрасне. Не претендуємо на домінування у вищій освіті України», – сказав о. Борис, відповідаючи на питання про основні напрямки розвитку УКУ на наступне десятиліття.

 

Водночас ректор спростував припущення, що УКУ начебто встановлює стандарти для елітного навчання в Україні і може перетворитися на університет, доступний лише для певних верств суспільства. «Ми хочемо, щоб в Українському католицькому університеті навчалися люди, які готові іти на жертви, свідчити про цінності та служити іншим. Більшість наших студентів походять зі скромних сімей, а 90% навчаються завдяки фінансовій допомозі. Майже половина студентів стаціонарної форми не оплачують за навчання. Це факти, якими ми пишаємось», – зазначив у інтерв’ю «American Watch» о. д-р Борис Ґудзяк.

 

На закінчення о. д-р Борис Ґудзяк додав, що сьогодні випускники УКУ становлять лише 1% від загальної кількості студентів у Львові: «Ми сподіваємося на 2 чи 3 %, однак завжди намагатимемося бути сіллю землі», – підсумував ректор.

 

Прес-служба УКУ