//

Запалюючи найбільшу в світі ялинку, Папа розповів про своїх три різдвяних бажання

Запалюючи сотні ліхтарів на найбільшій у світі ялинці, що розташована на італійському пагорбі Губбіо, Папа Бенедикт XVI розповів про те, що він має три особистих бажання на Різдвяний період,– інформує Vatican Information Service.


Промовляючи до учасників церемонії запалювання вогнів зі свого кабінету за допомогою телеконференції, Папа говорив:


1. Моїм першим бажанням є те, щоб наш погляд, наш розум і наші серця не вдивлялися лише в горизонт цього світу, на його матеріальні блага, але щоб, подібно до ялинки, яка тягнеться догори, спрямовувались до Бога. Він ніколи не забуває нас, але просить, щоб і ми не забували про Нього! Євангеліє розповідає нам, що в святу ніч народження Христа, світло огорнуло пастухів, сповіщаючи їм про велику радість: народження Ісуса, Котрий приносить світло, чи краще – Котрий є правдивим світлом, що освічує всіх.


2. Моїм другим бажанням є, щоб ми пам’ятали про те, що потребуємо світла, яке освічуватиме шлях нашого життя і даватиме нам надію, особливо в часі, коли ми настільки відчуваємо тягар труднощів, проблем, терпінь і здається, що ми оповиті завісою темряви. А яке світло може воістину освітити наші серця і дати нам тверду надію? Це – Дитятко, в яке ми вдивляємось під час Різдва, у вбогих яслах, бо Він є Господом, котрий приходить до кожного з нас і просить, щоб кожен прийняв Його заново у своє життя, просить, щоб ми прагнули його, довіряли Йому, відчували Його присутність, що Він поруч з нами, підтримує і допомагає нам.


3. Моє остання бажання: щоб кожен з нас вніс якусь частину цього світла у ті сфери, в яких живемо: в сім’ї, на роботі, в районі, місті та країні. Щоб кожен з нас став світлом для оточуючих; щоб ми відкинули егоїзм, який так часто закриває наші серця і змушує думати лише про себе; щоб ми більше уваги приділяли іншим, щоб ми більше їх любили. Кожен невеликий жест доброти схожий на один із вогнів на цій великій ялинці: разом з іншими вогнями він освітлює темряву ночі, навіть найтемнішої.