//

Замбія: Церква виступає на захист руандійських біженців

Церква в Замбії виступає проти насильницької репатріації біженців з Руанди. Їх близько 6000 чоловік. Теперішній уряд в Лусаці намагається виселити громадян Руанди, котрі знайшли притулок під час геноциду. Проти цього виступає  Конференція Католицьких Єпископів Замбії. Єпископи вказують на хороші відносини між Церквою і державою. Вони висловлюють вдячність за прогрес в боротьбі з корупцією, але відзначають, що ще багато потрібно зробити, щоб ліквідувати “знайомства” при призначенні державних службовців. Ці успіхи не означають, що Церква буде мовчати, коли йдеться про долю найслабших.

 

За словами єпископів: «Замбія з моменту здобуття незалежності, завжди була справжнім оазисом спокою в охопленому конфліктами регіоні. Країна стала притулком для біженців. Тому ми глибоко стурбовані скаргами біженців, особливо руандійців, про намір Міністерства внутрішніх справ примусового повернення їх на батьківщину ", повідомляє radiovaticana.org.

 

Конференція єпископів Замбії засуджує випадки насильства над жінками та дітьми. Єпископат стурбований поширенням епідемії СНІДу і закликає до справедливого використання доходів від експлуатації природних ресурсів країни.