//

Закон про богохульство в Пакистані продовжує вбивати людей

Вчинком, гідним осуду, назвала Церква у Пакистані спалення живцем мусульманина, звинуваченого в богохульстві. Цей випадок відбувся у провінції Пенджаб. Натовп, підбурений ісламськими релігійними провідниками, увірвався у відділок поліції і насилу витягнув з камери Гулама Аббаса, потім обіляв його бензином і на очах в поліції підпалив. Чоловіка заарештували після звинувачення в оскверненні Корану. Однак існує припущення, що він був психічно хворим.


«Комісія справедливість і мир» єпископату Пакистану нагадує, що це не поодинокий випадок самосуду. Вона також закликає владу якомога швидше взятися за реформу т.зв. закону про богохульство, який дуже часто використовується для вирішення особистих відносин шляхом релігійних питань.


Окрім того, до глави верховного суду звернулись позаурядові організації, що працюють у Пакистані, з проханням негайно втрутитися у цю справу, щоб Пакистан міг нарешті стати державою права. При цьому зазначено, що згаданим законом про богохульство загально зловживають.


Вважається, що за останні місяці було проведено самосуди на основі закону про богохульство над двома мусульманами і християнином.


За матеріалами radiovaticana.org