//

Заклик про безпеку на дорогах Іспанії в часі канікул

Іспанські єпископи закликають до безпечної їзди під час канікул. В цій країні Церква відзначає день відповідальності на дорогах, який проходить під гаслом "Дороги зустрічі".

 


У першу неділю канікул єпископи закликають до відповідальності на дорозі. Смертність на дорогах "є дуже тривожним і глобальним явищем ". Кожного дня у аваріях гине близько 3 тис. осіб,  шосту частину котрих становлять діти. Єпископи висловили задоволення з приводу спаду числа нещасних випадків в Іспанії, особливо в минулому році.

 


Цьогорічне гасло - "Дороги зустрічі" – вибрали,  думаючи про тисячі людей різних професій, котрі сідають за кермо і котрі зробили з вулиць і доріг своє місце праці, а також з огляду всіх тих,  котрі щоденно користуються автомобілем.  "Розуміємо стрес, велику увагу, якої вимагає сьогодні дорожний рух і небезпеку, яку він несе " - пишуть іспанські єпископи. Разом з цим пропонують бачити в автомобілі і дорозі "знаряддя Провидіння, яке ми маємо під рукою, щоб наблизитися до тих, яких ми любимо і котрі нас люблять, щоб зблизити людей і народи, щоб зустрітися з Богом, котрий став товаришем подорожі через свого Сина ", як це трапилося з учнями, котрі йшли в Емаус.

 


Цьогорічне гасло має на увазі також "тисячі молодих людей, котрі різними шляхами прибудуть в Мадрид на Всесвітні Дні Молоді".  "Радісно і гучно вони пригадають нам,  що всі ми є прочанами, і Христос є Дорогою, яка провадить нас до Отця".

 

За матеріалами: Radio Watykanskie