//

Заклик Папи про оборону християн на Близькому Сході

В промові до дипломатичного корпусу Бенедикт XVI закликав запевнити оборону християнам на Близькому Сході.
"Атаки, які сіяли смерть, біль і страх серед християн Іраку аж до тої міри, що змусили їх залишити землю, на якій віками жили їх батьки, нас глибоко засмучують. Повторно скеровую до влади того краю і мусульманських релігійних провідників повний занепокоєння заклик до дій з тією метою, щоб християнські громадяни могли жити в безпеці і продовжувати вносити свій вклад в суспільство, повноправними членами якого вони є "– сказав Бенедикт XVI до акредитованих при Апостольській Столиці послів.
 

"Так, в Єгипті, в Александрії, тероризм брутально ударив по вірних, які молились в церкві, - пригадав папа замах на коптську церкву, в якій загинуло 23 особи. Ця серія атак є черговим знаком пильної потреби того, щоб уряди того регіону впровадили, не зважаючи на труднощі і погрози, ретельні методи охорони релігійних меншин. Чи треба це сказати ще раз?" - ствердив Бенедикт XVI.
 

Папа згадав також декілька ініціатив країн Євросоюзу: "Ціную турботу про права найслабших і політичну далекоглядність, яку засвідчили останніми днями деякі країни Європи, домагаючись спільної відповіді Євросоюзу, щоб християни мали запевнену оборону на Близькому Сході" – додав Бенедикт XVI.
 

За матеріалами: fronda.pl