//

Заклик до життя, підписаний 32 знаменитими особистостями

В ООН та світі лунають заклики визнати право на життя з моменту зачаття.  Спочатку в Нью - Йорку, а потім у Лондоні, Страсбурзі та Римі був представлений документ "San Jose Articles" (www.sanjosearticles.org), підписаний 32 знаменитими особистостями різних національностей, в якому міститься заклик щодо права на життя з моменту зачаття.

 

У Нью - Йорку документ був представлений Робертом Р. Джоржем, викладачем права Прінстонського Університету, радником з біоетики президента Джорда У. Буша - молодшого, автором книги "Природне право в добу плюралізму", яка нещодавно опублікована в Італії видавництвом «Lindau».

 

Професор Джорж повідомив ЗМІ та спостерігачам з ООН, що "San Jose Articles" був складений великою групою експертів з права, медицини, міжнародних відносин, щоб допомоги державним чиновникам відмовитися від політики заохочення абортів і скорочення народжуваності.

 

Гровер Джозеф Ріс, колишній посол Америки у Східному Тиморі сказав: "Я був свідком явного тиску з боку деяких функціонерів міжнародних та неурядових організацій на уряд Тимору. Проблема полягає у тому, що люди й урядові чиновники не можуть спростувати екстравагантне твердження про те, що аборт є правом людини, визнаним на міжнародному рівні. «San Jose Articles» являє собою дієву допомогу для протистояння цьому тиску".

 

Серед експертів, що склали і підписали цей документ, фігурують такі особистості, як професор Джон Фінніс з Оксфорда, професор Джон Хелдейн з Університету Св. Ендрю, Франсиско Татад, колишній лідер руху «За життя», що представляє Більшість у Сенаті Філіппін, Хав'єр Боррего, колишній суддя Європейського Суду з прав людини, професор Картер Снід з міжнародного комітету UNESCO з біоетики, Лорд Ніколас Віндзор, прихильник права на життя, член британської королівської сім'ї.

 

З італійців документ підписали професор Джузеппе Бенаджіано з Факультету Гінекології, Перинатологіі і Дошкільного виховання Університету "La Sapienza" у Римі, колишній Генеральний Секретар Міжнародної Федерації "Gynecology and Obsterics" і Лука Волонте, президент групи Європейської народної партії в Раді Європи.

 

"San Jose Articles" вже був представлений у Палаті Лордів британського парламенту, в Європейському парламенті у Страсбурзі, у Парламенті Італії. Подання цього документа очікується також у громадських місцях у Мадриді, Вашингтоні, Сантьяго, Манілі, Буенос Айресі, Калгарі та Сан Хосе в Коста Ріці.

 

У дев'яти статтях, що складають цей документ, стверджується, що науково доведено, що людське життя починається з моменту зачаття, що кожне людське життя є континуум, що починається із зачаття і поетапно просувається аж до природної смерті, що всі люди, як члени людської сім'ї, мають право на визнання свого незаперечного гідності і захисту своїх невід'ємних прав, як це визнається "Загальною Декларацією Прав Людини", Міжнародним Договором про громадянські та політичні права та іншими документами, що мають міжнародний характер.

 

"San Jose Articles" констатує, що не існує права на аборт, що міжнародні структури не повинні чинити тиск на країни, щоб змусити їх приймати закони, що заохочують переривання вагітності. Такий тиск призводить до порушення свободи і права на життя, зумовлюючи надання економічної та політичної допомоги заходами з обмеження та дискримінації народжуваності.

 

Країни, навпаки, повинні відстоювати закони, що гарантують право на життя. Вони повинні нести відповідальність за захист дитини з моменту зачаття, а також забезпечувати матерів медичною допомогою для того, щоб полегшити їм народження хлопчиків і дівчаток.


За матеріалами catholic.uz