//

Заклик до народу Чехії про моральну віднову

Чехія потребує багатьох реформ, але зміни не принесуть очікуваних результатів, якщо їх не супроводжуватиме моральна віднова – застерігають чеські єпископи в зверненні до народу, яке вони скерували на закінчення засідань єпископату.

 

Вони покликаються на ощадливу політику теперішнього уряду і на оголошення реформ в службі здоров'я і пенсійній системі. Єпископи із задоволенням приймають той факт, що суспільство висловлює згоду на ці зміни, котрі від всіх вимагатимуть певних пожертв.

 

Чеські єпископи підкреслюють однак, що справжні проблеми країни виникають у зв’язку із загальним моральним занепадом, а особливо через кризу сім'ї і демографії. Тривожною є також деморалізуюча позиція осіб, які мають бути зразком для суспільства, а саме політиків, юристів, лікарів, журналістів та вчителів, яким більше залежить на власній вигоді, ніж на спільному добрі – підкреслюють єпископи.

 

Слово до народу є плодом дебатів єпископів щодо актуального стану суспільства, які ініціював виступ апостольського нунція в Чехії архиєпископа Дієго Каузеро. Він брав участь в перший день засідань єпископату, які завершились вчора. Крім нього, доповідь виголосив також глава єпископату архиєпископ Домінік Дука OP, який говорив про ситуацію в Церкві. Серед іншого, він вказав на невідкладну потребу реформи катехизації, а також розвитку теології в цій країні.

 

За матеріалами info.wiara.pl