//

Заклик до молитви за жертв заворушень в Англії

Католицький примас Англії та Уельсу закликає до молитви за жертв заворушень на вулицях Лондона. Засуджуючи дії натовпу, Архиєпископ Вінсент Ніколс зазначає, що ці «акти злочинного насильства, прояв дикої зневаги до загального блага суспільства». «Це показує, як легко можна позбутися основоположних принципів», – зазначає католицький Архиєпископ Лондона.


Він вказує, що перед лицем цих труднощів треба прагнути насамперед добра британському суспільству. «Я переконаний, – каже Архиєпископ Ніколс, – що, як католицькі громадяни, ми повинні грати нашу власну роль за чіткими правилами життя. Нехай Бог дасть нам мужність і стійкість у формуванні нашого життя з гідністю, повагою до себе та турботою про загальне благо», – написав католицький примас Англії та Уельсу.

 

Заворушення, які тривають від суботи, і далі розширюються, охоплюючи не тільки чергові квартали Лондона, але й інші міста. Демонстранти в основному жителі багатонаціональних кварталів. Саме вони найгостріше відчувають наслідки бюджетної кризи. У Лондоні горять будинки і автомобілі, грабують магазини. За даними поліції, ключову роль у заворушеннях відіграють банди Лондона.


За матеріалами Radio Watykańskie