//

Заклик англійських єпископів з нагоди Міжнародного дня психічного здоров’я

Напередодні Міжнародного дня психічного здоров’я, який відзначатиметься 10 жовтня, Єпископська Конференція Англії та Уельсу звернулася до вірних та парафій із закликом брати активну участь не лише в дбанні про осіб, уражених психічними недугами, але також допомагати їхнім родинам. У посланні, підписаному єпископом Річардом Мотом, який відповідає за профільне душпастирство в англійському єпископаті, знаходимо заохочення для парафіян молитися за таких хворих та призадуматися над тим, яким чином можна надати їх допомогу і підтримку. Окремими словами визнання ієрархи згадують про медичний персонал, який працює у непростих умовах в клініках та спільнотах, для того, щоб дозволити хворим ступити на шлях оздоровлення.

 

Єпископи переконані, що парафіяльні спільноти можуть зробити свій вклад у цю сферу. Очевидно, не йдеться про те, щоб «перемінити парафії у першочергові місця лікування психічних недуг», а радше бути уважними до цього типу проблем, бо це єдиний спосіб для того, щоб парафія дійсно стала місцем прийняття та підтримки кожної людини.

 

Всесвітній день психічного здоров’я, пригадує Єпископська конференція Англії та Уельсу, має на меті спричинитися до зростання в суспільстві усвідомлення проблем, пов’язаних з цією темою, поширюючи відкриті дискусії щодо найневідкладніших потреб та прогресу, осягненого в ділянці профілактики недуг. Згаданий єпископат, у свою чергу, здійснює трирічну програму, присвячену психічному здоров’ю, яка має на меті заохотити парафії бути «спільнотами зрозуміння».

 

Джерело: Радіо Ватикан