//

Закінчилося засідання патріархів Близького Сходу

Патріархи Східних Католицьких Церков закликали віруючих залишатися на рідній землі та брати участь в політиці заради миру. Вони зробили це наприкінці своєї конференції, яка відбулася в Бкерке, недалеко від Бейрута. Темою обговорення була ситуація християн на Близькому Сході. Серед постулатів, які виокремили єрархи, є потреба уніфікувати дату святкування Великодня, що було б явною ознакою прогресу екуменічного руху в цьому районі. Це також стосується католицьких спільнот, які мають чітко визначити єдність між собою.

 

Католицькі патріархи вказують на потребу національного діалогу в країнах, що охоплені так званою арабською весною. Йдеться особливо про те, щоб забезпечити там захист прав людини, а також здійснити необхідний процес поєднання і соціально-політичні реформи. При цьому Церква засуджує насильство як засіб проведення змін та закликає католиків до активної участі в суспільному житті. Патріархи запевняють, що підтримають помірні соціальні сили, поширюючи релігію як шлях до Бога і до миру. Вони говорять також про мирне вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту відповідно до міжнародних угод та до інтересів обох сторін.

 

Під час конференції в Лівані також запропонували організувати з'їзд християнських мирян на Близькому Сході і вирішили скликати регіональну конференцію католицьких вихователів. Вона відбуватиметься 12-17 квітня наступного року в Лівані. У засіданні взяли участь керівники маронітів, коптів, греко-католиків, сиро-католиків, латинян і вірменів, а також голова Папської Ради "Cor Unum", кардинал Роберт Сара.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie