//

Захист життя є серед пріоритетів служіння Церкви в Швейцарії

Захист людського життя, невідкладність екуменічного діалогу, фінансова солідарність та нова євангелізація – такими були теми пленарної зустрічі Єпископської Конференції Швейцарії, що відбувалася від 3 до 5 грудня 2012 р.

 

У заключному документі, оприлюдненому наприкінці засідань, наголошується на тому, що серед пріоритетів католицької Церкви є захист життя, і тому вона бореться проти узагальненого прийняття переривання вагітності. В основі цього, пояснює документ, є мотиви, які випливають з природного права, і релігійні мотиви: Церква «вважає аборт тяжким гріхом, який наносить невідкличну шкоду як безпосереднім учасникам, так і суспільству». Адже вбивство ненародженої дитини, по-людськи кажучи, «ніколи не становить доброго розв’язання тяжкої ситуації».

 

Єпископи закликають до зміни ментальності громадян, скеровуючи свої зусилля на захист життя від зачаття до природної смерті. Йдеться також і про те, щоб боротися за права вагітних жінок, які зазнають труднощів, та про права їхніх дітей, стараючись про те, щоб для цих жінок «аборт не виглядав єдино прийнятним рішенням».

 

У контексті втрачання ролі християнства у суспільстві, швейцарські єпископи звернули увагу на невідкладність екуменічного діалогу, який повинен не лише бути шуканням «єдності у різноманітності», але також конкретними стараннями для «відновлення видимої єдності однієї Церкви».

 

Джерело: Радіо Ватикан