//

Захисники життя повинні бути готовими навіть на мучеництво

Архиєпископ Чарльз Чапут закликав захисників зачатого життя, щоб вони не боялися стати мучениками заради справи будування культури життя. «Я не кажу, що це легко. Але будьте готовими до того, щоб заплатити навіть таку ціну» – закликав він.

 

На його думку люди, які беруть активну участь в рухах «за життя», повинні у першу чергу виступати проти теорій, нібито релігії не місце у сфері публічного життя, бо справжній плюралізм вимагає того, щоб люди різних віросповідань могли висловлювати свої переконання публічно. «Якщо у публічних дебатах не буде місця для християн – ми програємо війну», – сказав архиєпископ Чапут.

 

Ієрарх зазначив, що єдина та найважливіша мета руху «за життя» - це припинення абортів. «Якщо ми віримо у те, що аборт вбиває людське життя, то ми не можемо зупинитися лише на спробах зменшення обсягів даного явища», – зазначив він.

 

Щоб досягнути успіху, захисники життя повинні бути готовими навіть на мучеництво. В Америці ми ніколи не були змушені проливати кров за свою віру. Але кожного дня безліч дорослих людей зневажаються та закидаються болотом у публічних ЗМІ. Ми повинні бути готовими до того, щоб заплатити таку саму ціну. Ніщо, навіть турбота про наше добре ім’я, не може стримувати нас перед чиненням того, що ми вважаємо слушним», – сказав архиєпископ.

 

Перед лицем проблем браку фінансування на переказ у ЗМІ арх. Чапут бачить альтернативу використання новітніх технологій, таких як інтернет, для того, щоб «перехитрувати противника». Це поширення культури життя, а не здобування влади становить мету рухів «за життя» – нагадав духовний.

 

«Лише святі можуть насправді змінити світ. І саме на цьому полягає наша остаточна перемога» – підсумував арх. Чапут додаючи, що тут важливе навіть одне перемінене серце чи одне врятоване життя.

 

Джерело www.credo-ua.org