//

Захисники африканських альбіносів просять допомоги у Папи

"Асоціація із захисту африканських альбіносів" звернулася до Папи Бенедикта XVI з проханням закликати владу Демократичної Республіки Конго до турботи про цю категорію мешканців країни. Справа в тому, що люди-альбіноси, особливо в деяких регіонах Африки, постійно піддаються небезпеці переслідування, що пов’язано з пануванням забобонів і вірою в їх магічні здібності. Окрім того, більшість африканських альбіносів потребує медичної допомоги, застосування спеціальних кремів і носіння одягу, який зможе захистити їх від гарячих сонячних променів. В інтерв'ю Ватиканському радіо про проблеми цієї категорії людей розповів о. Джуліо Альбанезе, головний редактор журналу Папських місіонерських ініціатив "Народи і місії".

 

Священик зазначив, що в Африці проживає близько 17 тис. людей-альбіносів. Їхнє життя є особливо важким у зв'язку з пануванням забобонів і вірою в те, що вони приносять нещастя. За його словами, "Асоціація із захисту африканських альбіносів" недаремно звернулася за допомогою до Папи, тому що Церква веде дуже велику діяльність у цій сфері. Крім того, сам Понтифік закликав дбати про альбіносів у своєму зверненні "Africae munus".

 

Діяльність Церкви в цій сфері є передусім освітнього характеру - священики допомагають місцевим жителям подолати язичницькі вірування і з любов'ю ставиться до людей з відмінностями. Окрім того, Церква допомагає альбіносам включитися в життя суспільства, даючи їм можливість отримати освіту і професію.

 

За матеріалами radiovaticana.org