//

Загребський кардинал підтримав переслідувану лібералами журналістку

Вчора 7 січня Загребський Архиєпископ і митрополит кардинал Йосип Бозаніч у Архиєпископському палаці прийняв на аудієнцію хорватську журналістку Кароліну Відовіч Крішто, яку ліберальна управа Хорватського телебачення (HRT) позбавила авторської передачі та намагається звільнити з роботи.

 

Пані Відовіч Крішто розповіла Архиєпископу про події, які довкола неї почали відбуватися після виходу в ефір чергової авторської передачі «Slika Hrvatske», у якій вона надала слово противникам запровадження в хорватських школах гіперліберальних модулів «Медичного виховання».

 

У розмові кардинала та журналістки було відзначено, що завдання громадського телебачення HRT є донесення об’єктивної інформації до хорватського суспільства, в тому числі й висвітлення позиції сторін у суспільному конфлікті, який розгорівся довкола спірних модулів «Медичного виховання».

 

Переслідування журналістки Кароліни Відовіч Крішто кардинал Бознаіч назвав ударом по свободі слова та свободі  професійної діяльності журналістів. На думку кардинала, цей випадок свідчить про згортання лібералами свободи слова в Хорватії.


За матеріалами www.zg-nadbiskupija.hr