//

Загадковий беатифікаційний портрет Івана Павла ІІ

Автор фотографії, з якої буде зроблений беатифікаційний портрет Івана Павла ІІ, був зобов’язаний вікаріатом Риму до збереження таємниці щодо її вигляду та деталей виконання.  Представники Ватикану також старанно уникають будь-яких коментарів на цю тему.

 

Відомо лише, що зображення представляє папу у віці 69 років, тобто в центральній фазі його понтифікату.  Дана фотографія не була раніше публікована  і була зроблена в Римі. Оригінальна фотографія за допомогою спеціальної сучасної технології буде перенесена на спеціальний подібний на полотно матеріал.

 

Гжегож Галонзка, польський фотограф, який виїхав на початку 80-тих років з Польщі, від 1985 року документував понтифікат Івана Павла ІІ. Він супроводжував папу в 44-рьох паломницьких апостольських подорожах на різні континенти і в численних подорожах Італією.  Його авторству належить кілька десятків альбомів з фотографіями Папи Войтили. Загалом фотограф зробив близько мільйона фотографій Папи.

 

На запитання про те, чи відчуває він гордість з того приводу, що саме його фотографія була вибрана для беатифікаційного портрета, автор відповів: «Жодної гордості, це було би зовсім невластивим. Тішуся, що моя праця не була марною, що вона буде комусь служити».

 

Побачити загадкове зображення можна буде аж 1 травня на площі св. Петра або за посередництвом медіа-засобів.

 

За матеріалами: ЕКАІ