//

Заборона викладання релігії у школах Косова

"Парламент Косово прийняв закон, який забороняє викладання релігії у державних школах країни та не дозволяє учням носити релігійні символи", – повідомляє італійське інформаційне агентство "Ansa". Крім того, депутатами було відхилено пропозицію введення дозволу на носіння ученицями в школах хіджабів.

 

Більшість населення Косова складають мусульмани. Християнська меншість, переважно православні, становить близько 8,5% усіх жителів країни.

 

Згідно Конституції Косова, країна має світський характер і цим депутати пояснюють заборону на вивчення релігії у державних школах. Однак, найбільш ортодоксальна група мусульман країни виступає з вимогами включення до навчальних програм курсу ознайомлення з ісламом. Такі пропозиції були внесені двома невеликими політичними партіями.

 

У Косові цього року відбулися демонстрації, в ході яких громадяни вимагали скасування заборони на носіння хіджабів у школах. "За невиконання цієї вимоги деякі дівчата були виключені з шкіл", – повідомляє французьке інформаційне агентство "France Presse".

 

За матеріалами Радыё Ватыкана