//

Заарештовано підозрюваних в теракті на церкву

У Нігерії заарештовано підозрюваних у здійсненні  терористичної атаки на одну з протестантських церков, яка відбулась на початку серпня. Лише 21 числа поліція викрила два склади боєприпасів, які мають зв'язок із замахом. Про це повідомив шеф місцевої поліції в штаті Когі Мохаммед Катсіна.

 


Полісмен повідомляє, що затримані терористи не вважають себе членами угрупування Боко Харам. Затримані визнали, що планували черговий замах на 19 серпня – день закінчення Рамадану – мусульманського місяця посту. Під час затримання померло двоє підозрюваних.


Затримані терористи стверджують, що ціллю замаху на церкву Deeper Christian Life Bible Church був, перш за все, пастор, а коли виникло замішання, то вони хаотично стріляли по вірних без визначеної цілі. Під час замаху загинуло 19 осіб.


Нагадаємо, що у Нігерії проживає понад 160 мільйонів мешканців, це найбільша країна Африки за кількістю населення. На півдні країни проживає багато християн, а на півночі – переважно мусульмани. Від часу початку діяльності крайнього мусульманського угрупування Боко Харам почалися часті терористичні атаки на відділення поліції та війська, а також на християнські церкви. Загалом в часі цих терактів загинуло понад тисячу осіб.

 

За матеріалами: wiara.pl