//

З візитом ad limina apostolorum прибули єпископи Папуа-Нової Гвінеї і Соломонових островів

На приватну аудієнцію до Папи з візитом ad limina apostolorum прибули одинадцять єпископів з Папуа-Нової Гвінеї та Соломонових Островів.

 

Єрархи цих двох острівних держав Океанії становлять значну частину тамтешнього єпископату. Євангелізація там почалася в середині XIX ст.

 

Сьогодні в Папуа-Новій Гвінеї католиків приблизно 2 млн. осіб, або – 30 % від усього населення, і на Соломонових островах понад 100 тис., або близько 20% усіх жителів. Більшість становлять протестанти та англікани. Папуа-Нова Гвінея має 19 католицьких єпархій в трьох містах, а на Соломонових островах є одна митрополія, що складається з трьох єпархій.

 

Іноземні місіонери зробили значний внесок у євангелізацію двох країн. Вони зробили дуже багато для інкультурації Євангелія і пробудження тамтешніх католиків до священичих покликань, яких там і зараз дуже багато, на відміну від інших країн Океанії, наприклад, Нової Зеландії та Австралії.

 

Церква дуже активна в галузі освіти, для якої влада не надає повного забезпечення, оскільки навчання в школі не є обов'язковим, тому й багато дітей з бідних сімей не вчаться. Це також одна з причин злочинності серед неповнолітніх.

 

Турбуючись про молодь, Церква у Папуа-Новій Гвінеї і на Соломонових островах пріоритетами визнає також турботу про сім'ю, освіту духовенства і мирян, боротьбу з епідемією СНІДу і проблеми справедливості та миру. Серйозною проблемою є поширення сект, представники яких мігрують туди з США і Нової Зеландії.

 

За матеріалами radiovaticana.org