//

З південнокорейських підручників зникнуть приклади еволюції

Міністерство освіти, науки і технології Південної Кореї підтримало петицію креаціоністів, які закликають видавців видалити з підручників приклади еволюції, які, на їхню думку, не відповідають дійсності. Про це повідомляє Nature News.

 

Видалити з підручників приклади еволюції зажадало "Товариство за виправлення підручників" (STR), яке вважає, що в нинішньому вигляді вони містять помилки. До таких товариство віднесло згадку археоптерикса при обговоренні походження птахів, так як, за сучасними даними, він був одним з багатьох пернатих динозаврів, а не прямим предком птахів. Помилковими на думку STR є і широко відомі філогенетичні послідовності предків коней.

 

Дані приклади еволюції будуть виключені з підручників, проте деякі, які  отримали петицію видавництва, мають намір замінити їх іншими, такими, які  поки не викликали критики з боку суспільства. За повідомленням KoreaBang, видавничий дім Чонджу, наприклад, збирається замінити філогенетичний ряд предків коня на філогенетичний ряд предків китів. Асоціація креаціоністів Південної Кореї (KACR) не приховує свого зв'язку з STR, проте називає себе незалежною організацією. У 2008 році асоціація провела в Сеулі виставку, присвячену пропаганді ідей креаціонізму, яка за три місяці зацікавила116 000 відвідувачів.

 

Креаціоністських поглядів щодо походження життя і людини дотримуються, згідно з опитуванням за 2009 рік, близько третини корейців. Частка американців, які вважають, що людина була створена Богом в її нинішньому вигляді, становить, за даними за 2012 рік, 46 відсотків. Дослідники з Сеульського Національного Університету мають намір зібрати групу еволюційних біологів і теологів, які підтримують ідеї еволюції, для проведення кампанії з пропаганди цих ідей в школах і суспільстві.

 

За матеріалами lenta.ru