//

З нагоди Всенародної прощі до Риму у Ватикані відбудеться концерт на честь Папи Бенедикта XVI

З 13 по 15 жовтня цього року УГКЦ організовує Всенародну українську прощу з нагоди благословення відновленого Собору святої Софії в Римі. Серед заходів, які проводитимуть у Ватикані, – святковий концерт в аулі Папи Павла VI за участю академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під керівництвом всесвітньовідомого українського композитора Мирослава Скорика.


«З благословення Блаженнішого Патріарха Святослава, релігійне товариство «Свята Софія» вирішило запросити цей молодіжний, однак уже високопрофесійний оркестр для якнайкращого представлення Львова та львівських талантів та для поширення української оркестрової музики на одній із найбільш відомих сцен світу. Я вважаю, що це надзвичайно важлива подія в історії української музики», – розповів о.-др. Іван Дацько, Голова оргкомітету з організації прощі.


Також на концерті очікують на присутність членів Колегії кардиналів та Синодальних отців, які в той час завітають до Ватикану зі всього світу, а також на міську владу Риму, президентів Римської провінції та регіону Лаціо, представників українських дипломатичних структур та уряду України.  Передбачають також, що у прощі візьме участь багато паломників з України та з-за кордону.


Додамо, що саме Мирослав Скорик є автором опери «Мойсей», створеної на замовлення Ватикану та поставленої з нагоди приїзду в Україну Папи Івана-Павла ІІ.


Прес-служба оргкомітету