//

З Мадриду до Ріо: І Міжнародна зустріч щодо Всесвітніх Днів Молоді

З 28 березня по 1 квітня 2012 року 250 делегатів з усього світу візьмуть участь у Міжнародній зустрічі щодо Всесвітніх Днів Молоді, організованій Папською радою у справах мирян у Рокка-ді-Папа недалеко від Риму.


Як повідомляє Радіо Ватикану, перший день буде присвячений свідченням і роздумам над плодами Днів Молоді у Мадриді. Упродовж  другого дня обговорюватимуться різні аспекти підготовки душпастирів та матеріально-технічного забезпечення Всесвітніх Днів Молоді у Ріо-де-Жанейро. У засіданні візьмуть участь також організаційні комітети з Мадриду та Ріо. Темою третього дня стане підготовка молодих людей як пріоритет місії Церкви.


Організатори зазначають, що завдяки зустрічам та обміну досвідом учасники спробують вивчити питання молодіжного служіння в умовах освітніх викликів сьогодення. "З думками про Синод щодо нової євангелізації та Року віри, учасники, натхненні досвідом віри, який отримали у Мадриді, відновлять свою відповідь на місіонерський заклик Господа – тему днів молоді в Ріо: "Ідіть і навчіть усі народи" (Мт. 28, 19)",–  йдеться у повідомленні Папської ради у справах мирян.
У неділю, 1 квітня, на завершення зустрічі учасники попрямують на площу св. Петра у Римі на святкування Вербної неділі та XXVII Всесвітнього Дня Молоді. Літургію цього дня очолить Папа Бенедикт XVI.