//

З австралійських шкільних підручників хочуть виключити християнське позначення календарних ер

З австралійських шкільних підручників хочуть виключити  християнське позначення календарних ер – терміни «AD» («до Р. Х.») і «AC» («від Р. Х.»). Австралійські християни критикують це рішення урядової комісії, що відповідає за шкільну програму.


Відповідно до «політкоректного» плану, замість традиційних «AD» і «AC» в підручниках повинні з'явитися «BCE» («Before Common Era») і «СЕ» («Common Era»). Австралійська влада наполягає на загальному поширенні нововведення.


Англіканський архиєпископ Сіднею Пітер Дженсен назвав таке рішення уряду «інтелектуально абсурдною спробою викреслити Христа з історії людства». Жорсткій критиці піддав наміри влади також голова Християнсько-демократичної партії Фред Ніл, назвавши їх «абсолютною ганьбою» і образою для австралійських християн. Опозиційний політик, фахівець за освітою Крістофер Пайн підтримав протести проти цієї «безглуздої і ганебної відмови від юдейсько-християнської спадщини Австралії», яка є основою її ідентичності.


Прийняття нового навчального плану було заплановане на 2012 р. У зв'язку з протестами воно відкладене на невизначений час.


За матеріалами www.sedmitza.ru