//

Зґвалтування, побиття і насилля над християнами Пакистану

У Пакистані не перестають атакувати християн, причому це роблять не лише ісламські фанатики, а і навіть деякі представники влади.

 

27 квітня в Лахорі – другому за величиною місті Пакистану – група фундаменталістів важко поранила протестантського пастора і його сина, а кілька днів раніше в іншому великому місті – Фейсалабаді, місцевий поліцейський викрав і протягом кількох днів багаторазово ґвалтував молоду християнку.

 

Родина пастора Ашрафа Паула одержувала погрози і вимоги грошей від екстремістів.  Пастор з родиною їхав автомобілем, коли в нього почали стріляти два мотоциклісти, які їхали поруч.  В результаті 5 пострілів 3 кулями був ранений  його син Сарфаз. Пастор з сином досі перебувають в лікарні. Свідки стверджують, що нападники втекли одразу після вистрілів. Триває розслідування.

 

У Фейсалабаді місцевий поліцейський викрав 24-річну християнку Сехар Наз, яка працювала в страховій компанії.  Разом з друзями вона верталась автомобілем додому, коли їх зупинив майор Пакистанської Таємної Служби Аріф Атіф Рана, вимагаючи документи. Майор відпустив всіх, крім дівчини, мотивуючи затримання перевіркою певних даних.  Її друзі запротестували і відразу повідомили про ситуацію в поліцію, яка ,однак, відмовилась зайнятись справою, коли дізналася, ким є викрадач.

 

Рана утримував дівчину в Лахорі чотири дні, протягом яких багато разів її ґвалтував. Після всього він залишив її на залізничній станції, погрожуючи при тому, що якщо вона комусь поскаржиться, то він покарає цілу її родину. «По християнах дуже легко вдаряти, напряму чи посередньо, чи через фальшиві звинувачення» - знущався над дівчиною викрадач.

 

Незважаючи на погрози, дівчина повідомила про все церковну комісію «Справедливість і мир» у Фейсалабаді, яка в свою чергу повідомила поліцію.  Наразі Сехар живе в таємному місці, її охороняють монахині, в той час як майор і далі перебуває на волі. На оборону дівчини і з вимогами покласти край безкарності за злочини такого роду виступило ряд пакистанських організацій прав людини. 

 

За матеріалами: ЕКАІ