//

Ювілейна проща католицьких шкіл до Зарваниці

5 травня для вихованців та представників католицьких загальноосвітніх закладів України відбулася 10-та проща до Зарваницької чудотворної ікони Божої Матері з Дитятком Ісусом, що в с. Зарваниця на Тернопільщині.

 

Вранці близько двох тисяч паломників взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії в соборі Зарваницької Божої Матері, яку очолив Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський. По завершенні Богослужіння відбулася культурна програма на подвір’ї церкви за участю юних прочан, які і представили свої освітні заклади музичними виступами. У вітальному слові с. Христофора Буштин, голова Комісії УГКЦ у справах шкільництва, передала вітання та благословення всім прочанам від Блаженнішого Святослава (Шевчука).

 

«Хочу побажати вам, дорогі діти, щоб ви завжди у своєму серці плекали велику надію на Бога. Пам’ятайте, що кожного разу, коли ви молитеся, ви відкриваєте своє серце Господу. Дорогі батьки, коли ви віддаєте свою дитину до католицького навчально-виховного закладу, ви не лише турбуєтеся про її майбутнє, а й піклується про її вічне виховання», - звернулася паломників до с. Христофора.  Крім того, вона висловила сподівання, що в Україні католицькі виховні і навчальні інституції УГКЦ стануть «насінням надії серед безнадії, справедливості серед труднощів».

 

Наостанок  вихованці католицьких освітніх закладів здійснили урочистий похід із квітами до Зарваницької чудотворної ікони Богоматері.

 

Департамент інформації УГКЦ