//

Юлія Тимошенко подякувала Любомиру Гузару за роки самовідданого служіння Богові та Україні

Главі Української
греко-католицької церкви,
Кардиналу Любомиру Гузару


Ваше Блаженство!

Зі світлим смутком дізналася про Ваше відповідальне рішення зректися від уряду Верховного архієпископа Української греко-католицької церкви.

 

 

Більше десяти років Ви очолювали УГКЦ, відроджену після багатьох десятиліть гонінь. Ви стали першим її Предстоятелем, обраним після виходу Церкви з підпілля та утвердження незалежності України.

Ваше пастирське служіння вже давно вийшло за межи Церкви. Своїм мудрим батьківським словом Ви навертали українців до Господа, виховували у любові до Бога та Батьківщини. Я знаю, як дослухалися до Ваших порад у непрості години випробувань.

 

 

Мене дуже вразило Ваше слово на прощальній прес-конференції у Києві, про те, що нинішня влада продовжує помилки попередніх століть. Ви зазначили, що важливим завданням Церкви є збудити у громадян прагнення до єдності.

 

 

Складаю Вам щиру подяку за усі роки самовідданого служіння Богові та Україні. Сподіваюся та розраховую, що Ви і далі залишатиметеся з нами, мудро та наполегливо працюватимете на утвердження духовності українського народу, зміцнення української Держави та Церкви.

 

 

З повагою, Юлія ТИМОШЕНКО

Джерело:  "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"