//

Єзуїти створять новий навчальний заклад в Іспанії

Існує щораз більша співпраця між мирянами та єзуїтами, – наголосив генеральний голова Товариства Ісуса, о. Адольфо Ніколас, під час візиту до Севільї.Генерал єзуїтів відвідав бетиську провінцію, яка поєднує іспанську Андалусію і Канарські острови.

 

Адольфо Ніколас відвідав університетські центри, а також інші роботи, які провадять єзуїти в бетиській провінції. Він також зустрівся з керівництвом компанії Abengoa, щоб обговорити створення Університету Лойола Андалусія (Universidad Loyola Andalucía) в Севільї. Цей проект просуває Товариство Ісуса, а компанія Abengoa має важливе значення в його реалізації. Цю зустріч широко висвітлили в місцевих ЗМІ.

 

Понад 400 осіб, серед них співпрацівники у справах Товариства Ісуса, члени груп духовності Ігнатія і родини єзуїтів зустрілися з генеральним головою у Севільї. "Існує щораз більша співпраця між мирянами та єзуїтами, як з погляду кількості, так і якості, щоб виконати місію, яку ми всі поділяємо", – сказав о. Ніколас. Він відповів на декілька запитань, що стосуються, зокрема, освіти, буття світським лідером в справах єзуїтів, секуляризації, а також ідентичності та місії Товариства Ісуса. "Ми маємо жити нашим християнським життям вірогідним способом, це означає, що не маємо приймати упередження, фальшиві побожності чи несправедливості. Треба прийняти спокійно, що інші думають інакше, мати велике серце і дивитися вперед. Не можна залишатися байдужими до реальності, яка нас оточує", – наголосив генерал єзуїтів.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie