//

Євростат проаналізувала стан сімей у Євросоюзі

74 відсотки дітей у ЄС живе з батьками, котрі перебувають в шлюбі, 14 відсотків дітей виховується одним з батьків, а 12 відсотків - живуть з батьками, котрі не перебувають у шлюбі – дані згідно останньої доповідді Євростату. Використовувались наявні дані з країн ЄС у 2008 році.


Дані свідчать про великі відмінності між країнами, напр., в Естонії і Швеції тільки 54 відс. дітей живе з батьками, котрі перебувають в шлюбі, а в Греції це складає 92 відсотки і 89 відс. на Кіпрі.

 

У Польщі 77,9 відс. дітей живуть з батьками, котрі перебувають в шлюбі, 10,6 відс. живуть з батьками, котрі не є у шлюбі, та 10,8 відс. дітей виховуються одним з батьків.


Дані показують, що сім'ї з одружених батьків користуються популярністю у Швеції (у таких сім'ях живе до 27 відс. дітей), Естонії (23 відс.), Франції (21 відс), Словенії (20 відсотків).

 

У свою чергу, більшість дітей, що виховуються одним із батьків? є в Ірландії та Латвії (23 відс.) , а в Естонії і Великобританії (21 відс.) .

 

Євростат також проаналізувала помешкання в яких живуть люди, старші 65 років. У зв'язку з тим, що жінки живуть довше за чоловіків, як правило, на старості років вони залишаються одинокими.

 

У 2008 році лише 60 відс. людей в ЄС жили з партнером, 20 відс.- самотньо, а  20 відс. - з більшою кількістю членів сім'ї, дітьми або родичами. У свою чергу, 41 відс. жінок жили самотньо, 37 відс.  - з партнером, і 21 відс. проживали з іншими членами сім'ї, з або без партнера.

 

Найбільше жінок, котрі проживали з партнером зазначено в Німеччині і на Кіпрі, Люксембурзі та Португалії.

 

У Польщі 43,5 відс. жінок і 19,8 відс. чоловіків живуть самотньо, тільки 20,9 відс. жінок і 44,9 відс. чоловіків проживає з партнером. У свою чергу, з великою кількістю членів сім'ї проживають 35,6 відс. жінок і 35,3 відс. чоловіків.

 

За матеріалами wiara.pl