//

Європейський комітет з соціальних прав підтримав хорватських батьків

Європейський комітет  з соціальних прав виразив підтримку хорватським батькам, підтримавши систему сексуального виховання у хорватських школах, яка існувала до останніх нововведень, відзначивши, що саме стара програма «Медичного виховання» відповідає науковим та юридичним стандартам Європейського Союзу.


Комітет закликав Уряд Республіки Хорватії не порушувати прав батьків та дітей на адекватне статеве виховання  узгоджене з моральними та релігійними засадами більшості громадян Республіки Хорватія.

 

За повідомленням сайту «Zdravstveni (pre)odgoj.com», який створений і провадиться батьківським комітетом «GROZD» , у програмі  4 модулю (спірний модуль шкільної програми «Медичне виховання») є тема «Аналіз Декларації про сексуальні права Світової організації охорони здоров’я (WHO)» . Як виявляється, такої Декларації не існує. Текст, який Міністерство освіти, науки та спорту Республіки Хорватія пропонує у шкільній програмі, як «Декларацію про сексуальні права Світової організації охорони здоров’я (WHO)», насправді є текстом «Декларації світового конгресу сексологів» 1999 року і як такий не має жодного відношення до WHO, яка свого часу Декларацію сексологів 1999 року гостро розкритикувала.

 

За матеріалами www.euractiv.com / http://zdravstveniodgoj.com