//

Європейські єпископи проведуть континентальний конгрес катехитів

7-10 травня в Римі пройде XII Європейський конгрес катехитів. Організатором форуму є Рада єпископських конференцій Європи, а участь у ньому візьмуть єпископи і відповідальні за катехизацію в національних єпископатах Старого Континенту. Підготовкою форуму займається Комісія Ради єпископських конференцій Європи "Катехеза, школа і університет", яку очолює архиєпископ Вестмінстерський Вінсент Ніколс, голова єпископату Англії та Уельсу. Учасники заходу дискутуватимуть на тему "Християнська ініціація в перспективі нової євангелізації" і звернуть особливу увагу на проблеми катехизації дітей та молоді від 7 до 16 років. У програмі конгресу численні доповіді, дискусії і робота в групах.


У спеціальному повідомленні наголошується, що "тема християнської ініціації пов'язана з думкою Церкви про необхідність нової євангелізації, особливо у 20-у річницю видання Катехизму Католицької Церкви і 50-ю річницю відкриття II Ватиканського Собору".


9 травня, у Свято Європи, учасники конгресу візьмуть участь у св. Літургії за Старий Континент, яка пройде в Папській базиліці Санта Марія Маджоре в Римі. В цей день єрархи будуть особливим чином молитися за те, щоби  громадяни європейського континенту віддали свої страхи і сподівання Богові, говориться в спеціальному повідомленні. У св. Літургії візьмуть участь також посли європейських країн при Святому Престолі.

 

За матеріалами radiovaticana.org