//

Європейські правозахисники вважають, що християн переслідують справедливо

Доктор Гудруна Куглер очолює правозахисну групу «Наглядовий пункт за нетерпимістю і дискримінацією християн в Європі» з штаб-квартирою у Відні. Вона давно і добре знає, що християн переслідують і дискримінують за погляди по всьому світу, включаючи ще недавно християнську, а нині таку толерантну Європу. Тут причиною гонінь найчастіше стає тверде небажання віруючих поступитися християнським поглядом на статеві стосунки – зокрема, на содомський гріх; причому ці гоніння якщо і не виходять безпосередньо від державних органів, то здійснюються при їх мовчазному схваленні.

 

У 2010 році доктора Куглер прийняли в члени Ради з основоположних прав при Агентстві з основоположних прав (Advisory Panel of the Fundamental Rights Agency’s Fundamental Rights Platform) – асоціації неурядових правозахисних організацій. Це далося не без зусиль: Раді знадобилося три місяці, щоб вирішити, що виступи доктора Куглер проти усиновлення дітей парами гомосексуалістів не порушують основних прав людини.

 

У квітні доктор Куглер представляла на конференції Агентства складений її групою п'ятирічний звіт про випадки нетерпимості до християн в Європі. Вона чекала, що аудиторія буде настроєна не дуже доброзичливо («боротьба з гомофобією», тобто із запереченням нормальності гомосексуалізму, завжди була основним напрямом діяльності Агентства), але все таки реакція публіки її шокувала.

 

Коли вона сказала: «Ніхто не повинен сідати у в'язницю, якщо він всього лише ввічливо висловлює думку, не закликаючи і не виправдовуючи насильства» - правозахисники їй відповіли дружним криком: «Неправда!» А хтось із залу додав: «За слова треба садити, якщо це недоброзичливі слова про вразливу меншість», - і публіка закивала.

 

Коли правозахисниця розповідала, як берлінську аптеку, що відмовилася продавати абортивні «пігулки наступного ранку», розгромили, почувся вигук: «І правильно зробили!»

 

«Я рада, що правам людини приділяється в нинішньому суспільстві така увага», - пише доктор Куглер. – «Але вони вразливі для фундаменталізму і ідеологій. Їх не поважатимуть як належить, поки вони служать зброєю для радикалістів».

 

Джерело: www.regions.ru