//

Європейська зустріч молоді у Римі. Українську парафію в Римі відвідав Брат Андреа з Тезе

У неділю, 25 листопада 2012 року, українську парафію Свв. Сергія і Вакха в Римі відвідав Брат Андреа зі спільноти Тезе. Брат Андреа прибув до української громади, щоб представити молитовну спільноту Тезе саме напередодні європейської зустрічі молоді, яка відбудеться у Римі з 28 грудня 2012 року по 2 січня 2013 року. Цю зустріч європейської молоді готує спільнота Тезе разом з Римською єпархією. В ці дні на «паломництво довіри на землі», розпочате Братом Роже наприкінці 1970-их, у Римі зберуться десятки тисяч молодих людей.

 

Наша українська церква Свв. Сергія і Вакха в ці дні стане одним із місць, де молодь з різних країн Європи приходитиме на спільні молитовні зустрічі, які будуть провадити брати і волонтери спільноти Тезе. З України планується приїзд понад трьох тисяч молодих людей.

 

Учасники з Європи та інших куточків світу будуть поселені у сім’ях та спільнотах, як католицького віросповідання, так і інших присутніх у Римі та околицях віросповідань. Вони будуть запрошені приєднатись до паломництва до гробів апостолів та до катакомб, щоб помолитись у великих базиліках і зустрітись з Папою Бенедиктом XVI.

 

У посланні, яке Папа Бенедикт XVI адресував для молоді, що зібралась у Берліні на минулій європейській зустрічі, Святіший Отець написав: «Святіший Отець хоче висловити вам радість, яку він матиме, зустрічаючи вас у наступному році на 35-й європейській зустрічі «паломництва довіри на землі». Рим тепло привітає вас!»

 

Джерело: http://www.ukr-parafia-roma.it